1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Zeytinyağlı Enginarlı Bakla (düdüklüde)

'Sebze Yemekleri - Kuru Bakliyatlar' forumunda Aylin tarafından 11 Mart 2018 tarihinde açılan konu

  1. Aylin

    Aylin Moderatör+ Site Yetkilisi Moderatör Ekibi Lideri

    Puan:
    26,820
    Bakla protein, A, B, C ve B2 vitaminleri açısından zengindir. Kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyerek bağışıklık sistemini arttırır.

    Herkesin bakla yapışı farklıdır. Ben bu şekilde yapıyorum. Siz de paylaşırsanız fikir alış verişi yaparız ;)

    DSC_2086-01.jpeg


    Biz çiğden yaparız. Düdüklüye zeytinyağını koyup sırasıyla:
    1 soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
    1 kilo baklanın uçlarını kesip taze fasulye gibi kesiyoruz. Ekliyoruz
    3 adet çanak enginarı doğruyoruz ekliyoruz
    Yaklaşık 2 bardak suda 1 yemek kaşığı unu eritip ekliyoruz. yarım limon veya limonun durumuna ekşi severliğinize göre 1. Ben 1 koyarım
    Tuz, şeker ekleyip kapağını kapatıyoruz.

    Benim düdüklümde 15 dk sonra pişiyor. Dereotunu tabağımın üstüne servis ediyorum. Tencereye koyacaksanız pişip ılındıktan sonra ekleyiniz.
    Üstüne yoğurt koyup yenmesi şiddetle tavsiye edilir :arzula
    Afiyet olsun :suslu
     
    Seda, cerensever, tuğbabenli ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    daha önce hiç yapmadım bu yemeği ama bakla ve enginar aldığımda senin tarifinle deneyeceğim :):) ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor
     
    Aylin bunu beğendi.
  3. Aylin

    Aylin Moderatör+ Site Yetkilisi Moderatör Ekibi Lideri

    Puan:
    26,820
    Çok teşekkür ederim canımcım inşallah beğenirsiniz :*
     
    Özlem bunu beğendi.
  4. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    enginarı da baklayı da ayrı ayrı çok severim ikisini birlikte de çok seveceğimden eminim :*
     
    Aylin bunu beğendi.
  5. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Ismi bile tuylerimi diken diken yapiyor yiyemiyorum nedense gerci tadini da hatirlamiyorum kendimi bildigimden beri yemedim :( ama ellerine saglik bu tarifkmiz yoktu :cak
     
    mldfyz bunu beğendi.
  6. mldfyz

    mldfyz Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Bende bende boyle tuylu gibiydi sanki uzeri:D tadini hatirlamiyorum ama keske yiyebilseymisim gerci bu donemde ozellikle iyi olurdu:) yiyebilen icin guzel gozukuyor ama tabi:p
     
    Seda bunu beğendi.
  7. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Eveet ya neden boyleysek :p:cool kereviz ye bol bol enginar cikti mi bilmiyorum guzel sebzeler var bosver baklayi sen @Aylin yesin:hih :D
     
    mldfyz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş