1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Yufkasız Karnabahar Böreği

'Meze ve Salatalar' forumunda mmlke tarafından 10 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

  1. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    Karnabahar Böreği tarifi için malzemeler;
    1 orta boy karnabahar
    3 yumurta
    yarım çay bardağı sıvı yağ
    3 tepeleme yemek kaşığı un
    1 havuç
    maydanoz
    tuz
    karabiber
    5 yemek kaşığı süt
    yoğurt
    tereyağı
    salça
    Hazırlanışı;
    1. Uygun bir kapta haşlanmış karnabaharı çatal ile ezelim.
    2. Üzerine yumurta, sıvı yağ, un, rendelenmiş havuç, doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve sütü ilave ederek karıştıralım.
    3. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine harcımızı boşaltarak yayalım.
    4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirelim
    5. Ilıyan karnabahar böreğimizi dilimleyelim.
    6. Üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı tereyağlı sos gezdirerek servis edebilirsiniz.
    20180409_200702[1].jpg
     
  2. bsyl

    bsyl Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Çok güzel gönüyor canım ilk fırsatta deneyeceğim :)
     
    mmlke bunu beğendi.
  3. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    dene dene canım tadı da çok güzel oldu çok da doyurucu
     
    bsyl bunu beğendi.
  4. bsyl

    bsyl Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Diyet yapanlar için uygun mu acepp :D :aptal:aptal
     
    mmlke bunu beğendi.
  5. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    içindeki unu saymazsak uygun bence :) un olarak ben tam buğday unu kullanıyorum biraz daha masumlaştırıyor en azından diye düşünüyorum.
     
    bsyl bunu beğendi.
  6. bsyl

    bsyl Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Buğday ununu kullanarak denerim bakalım :D :*
     
    mmlke bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş