NASA'dan Büyük Açıklama Geldi: Tek Yıldızın Etrafında 7 Tane Dünya Benzeri Gezegen Bulundu NASA'nın yaptığı açıklamaya göre tek bir yıldızın etrafında dolanan, Dünya boyutlarında tam 7 adet gezegenin keşfedildiği duyuruldu. Keşfedilen sistem bizden yalnızca 39 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Bizler için bu mesafe bir hayli büyük olsa da, uzayı düşündüğümüzde keşfin arka bahçemizde yapıldığını söyleyebiliriz. Yıldızın sisteminde bulunan 7 gezegenin, yaşam bulundurmaya bir hayli elverişli olduğu düşünülüyor. Hatta 6'sı kayalık olan, 7'sinin de su bulundurma ihtimali olan, 3'ünde sıcaklıkların 0-100 derece arasında olduğu bu gezegenlerin; Güneş Sistemi dışında biyolojik izlere rastlayabilmemiz için en büyük fırsatı verdiği yönünde fikirler de mevcut. Şanslıyız ki, yörüngeleri de üzerlerinde rahat rahat gözlem yapabilmemize imkan veriyor ve şansımıza hepsi de aynı yıldızın etrafında. Bu 7 gezegenden üç tanesi, yıldızın yaşanabilir bölgesinde yer alıyor. Bu gezegenlerin, yıldızdan uzaklıklarına bakıldığında, tüm gezegenin okyanuslarla kaplı olmasını sağlayacak doğru sıcaklıklara sahip olabileceği düşünülüyor. Belçika Üniversitesinde araştırmacı olan ve keşfi yapan isimlerden biri olan Michael Gillon, "İlk defa aynı yıldızın etrafında gezegenimize bu kadar benzeyen, bu kadar çok sayıda gezegen buluyoruz" açıklamasını yaptı. Yıldızın kendisi soğuk olduğu için , bu yakınlıkta yaşam ve su için uygun yüzey sıcaklığına sahip olmaları yüksek ihtimal. Nitekim başta da belirttiğim gibi 7 gezegenin 3'ü (4-5-6. sıralardaki gezegenler), tam yaşanabilir bölge içerisinde bulunuyor. Dünya'daki Güneş ışığının 200'de 1'i kadar bir aydınlığın var olacağı düşünülüyor gezegenlerde. Yani ortam gece Ay'ın Dünyayı aydınlattığından daha aydınlık, ama Güneş'in aydınlattığına kıyasla hayli loş. Bunun dışında yıldızın kendisi, gökyüzünde Güneş'e göre çok daha büyük görünüyor. Örneğin 4. gezegenden bakıldığında bile yıldız, bizim Güneş'i gördüğümüzden 3 kat daha büyük gözüküyor. Bu da yetmezmiş gibi diğer gezegenler de gökyüzünde Ay'ın gözüktüğünden bile daha büyük gözüküyor. Hatta gökyüzüne baktığınızda, diğer gezegenlerdeki dağları veya bulutları bile görebiliyorsunuz. Yani tüm gezegenlerin manzarası, tam bir şiir gibi. -Alıntıdır- Benim gibi uzaya meraklı gelincikler güzel bir haber okudum sizinlede paylaşmak istedim
Canm sabah gordum ben de bu haberi ve aklıma gelen ilk sey gercekten su varsa ve yasanabilir bir yerse dunyadaki bazi insanlarin oraya yasamak icin gideceği oldu dünyayı yeterince kirlettik biraz da oraları kirletelim ama dimi
Benim de cok ilgimi ceker böyle haberler) zatwn su kainatta yalniz oldugumuzu hic dusunmedimm bence baska gezegenlerde yasayanlarda var
böyle haberler gördükçe çok fazla heycanlanıyorum hep uzay macerası yaşamak istemişimdir @sedaozer bende yalnız olduğumuzu düşünmüyorum
Ay sabah okudum bu haberi çok sevindim bayılıyorum kainata. İki gündür uzay yolculukları üzerine film izliyorum ya da uydu görüntülerini inceliyordum tam denk geldi bu konu. Muhteşem şeyler barındırıyor gökyüzü. Allah'ın sonsuz yaratma gücü var neden başka yerde hayat olmasın ki? Kuran'ı Kerim'i de bu konuda inceledikçe büyük mutluluk duyuyorum.
çok zor canım giden dönemiyor zaten çok yüklü meblağlar lazım uzunca bir süre inceleyeceklerdir gidemezler bence.
sanmıyorum yakın zamanda olsun canım biz görebilir miyiz onu da bilmiyorum çok isterdim türkiyede de nasa gibi bir kuruluş olsa uzaya mekik falan yollasak kendi ülkemizde çalışan uzaya gitmiş astronotlarımız olsa ...
Dünyadan gezegenlere misafirliğe falan gidiyomuşuz ay ne güzel olur bende hep uzay macerası yaşamak istemişimdir hayaller hayatlar işte