1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Pirinç Pilavı

'Makarnalar - Pilavlar' forumunda Aylin tarafından 10 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

Etiketler:
  1. melindra

    melindra Aktif Üye+

    Puan:
    2,677
    Hepinizin ellerine sağlık hanımlar ben de pilavı @Aylin gibi yapıyorum amaa tavuk bulyon kullanmıyorum. Tavuk bulyon kullanmayınız üni.de Kimya profesörü hocamız bulyonların,hazır çorbaların (ve daha birçok hazır besinler) ALZHEİMER yaptığını ve kullanmamız gerektiğini söyledi. Ben zaten kullanmazdım ama artık çevremdekilere de kullandırmıyorum. Bi araştırın derim sağlıkla kalın :)
     
    Seda bunu beğendi.
  2. Aylin

    Aylin Süper Üye+

    Puan:
    26,820
    Uyarı için çok teşekkürler canım haklısın zararlı olduğunu bile bile kullanıyorum bi de :/ tavuk hiç sevmediğim için tavuk suyu yapma gibi bi alışkanlığım yok, üşeniyoduk da açıkçası ama yapsam iyi olucak gerçekten :/
     
  3. muncuk

    muncuk İnci Üye+

    Puan:
    7,827
    Eşim pilavımın çok güzel olduğunu söyler bende iyi yaptığıma inanıyorum :D ben de ilk önce pirinci yıkayıp sıcak suda biraz bekletiyorum ama pişirirken içine ne limon damlatıyorum ne de küp şeker atıyorum bulyon da koymuyorum genelde arpa şehriyeli yaparım ama her türlüsünü yerim hiç ayırt etmem :D
     
    Aylin bunu beğendi.
  4. hilalozer

    hilalozer Süper Üye+

    Puan:
    28,502
    evet öyle oluyor bende elimle ufalıyorum canımm :) suyun içinte eritmek zor geliyor :cokkomik
     
    Betül bunu beğendi.
  5. melindra

    melindra Aktif Üye+

    Puan:
    2,677
    Ne demek önemli değil :) Her şeyin başı sağlık diyoruz ya dikkat edelim biz yine de :) Ama sen beceriklisin kii benim izlenimlerime göre ev yapımı bulyon yaparsın eminim ki :)
     
  6. Aylin

    Aylin Süper Üye+

    Puan:
    26,820
    Çok teşekkür ederimm, dondurmak zor değil aslında ama tavuk sevmiyorum ya uğraşmak zor geliyo işte ama yapmam lazım :/
     
    melindra bunu beğendi.
  7. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi

    Puan:
    43,520
    Ben de tavuk sevmiyorum haslama haslama kokuyor :( etini yemiyoruz da, annemlerdeyken yapip sadece suyunu kaba koyuyorum eve getiriyorum. Evde yaparsam da etini hemen kaba koyup anneme goturuyorum :) onlar pilava falan didikleyip kullaniyor, aslinda ben de pilavda didik halini severim ama kokusundan dolayi yapamiyorum. Sen de annenle ortak calisabilirsin belki bi dene ;) @hilalozer bebegim tavuk suyu isini dene suyunu az tavugunu bol koy o zaman daha yogun kivamli oluyor alisinca hosuna gider ;) bi de pirinc bulgur gibi seylerin tozu olur, soguk suda yikiyiver kiz tozlu tozlu yemeyin :D
     
    hilalozer ve Aylin bunu beğendi.
  8. Aylin

    Aylin Süper Üye+

    Puan:
    26,820
    Ben o işi en güzel bestkayınvalideme yaptırırım aslında tam onluk işler istesem direk yapar bana o. Bak iyi aklıma getirdin :begendimüçyüz beşyüz üçyüz beşyüz:arabeni
     
  9. hilalozer

    hilalozer Süper Üye+

    Puan:
    28,502
    Ay direk paketten çıkıyolar diye güvenip atıyorum :D ama yıkarım mademsee :) tavuk suyunu dondurma fikrini sevdim denicem, ben sizin aksinize tavuğa bayılırıımm:aptal
     
  10. gamzeeazd

    gamzeeazd İnci Üye+

    Puan:
    6,277
    Pirinç Pilavını güzel yaparım. Beğeniliyor. :) Ama asla yemem sevmiyorum. Ya :) yaptığım zaman 2 damla limon sıkacam deneyelim bakalım :)
     
    Aylin bunu beğendi.
  11. daisy06

    daisy06 İnci Üye+

    Puan:
    6,480
    Anneannem ve annemden gördüm ben de böyle alıştım biz pirinci kavurmadan yapıyoruz. 1'e 1,5 belki bir iki parmak daha fazla sıcak sudur ayarım. Bir avuç kadar arpa şehriyeyi azıcık sıvı yağda kavururum. Kavrulduktan sonra kaynar suyu eklerim. Tabi su ve yağ temas ederken fazla dikkat etmek gerekiyor, ilk denemelerimde elimi kolumu yakmışlığım var. Suya tepeleme bir çay kaşığı kadar belki bir çay kaşığı tuz eklerim, suyuna karışınca da yıkayıp ılık suda beklettiğim pirincimi eklerim. Orta ateşte beş dk kadar piştikten sonra biraz tereyağı eklerim. Eğer nohutlu yapacaksam tereyağıyla birlikte koyarım. Göz göz olunca altını kısar suyunu çekince ocaktan alırım.
     
    Aylin bunu beğendi.
  12. daisy06

    daisy06 İnci Üye+

    Puan:
    6,480
    Geçen sene ne kadar farklıymış tarifim :) Evlendikten sonra pirinci kavurmayı denedim ve hem daha lezzetli hem de daha güvenli geldi. Direk suyunu koyup pirinçleri sonra eklediğimde çok yağ sıçratıyordu. Şimdi artık 2 ölçü priinci yıkayıp nişastasını bırakana kadar bir on dk falan dinlendirip süzüyorum. O sırada genelde iki kaşık kadar zeytinyağında şehriyeleri kavurup ( ben fazla kavuruyorum eşim öyle seviyor ) pirinci ekliyorum. Pirinçleri kavururken de 1,5 ölçek su kaynatıyorum. Pirinçler iyice ayrıldığında kaynayan suyu ekleyip, göz kararı tuzunu ekliyorum ( tuz genel olarak az kullanırım ). Yaptığım hiç bir yemeği yüksek ateşte pişirmem, pilavı da her zaman orta ateşte suyunu çekene kadar, göz göz olduğunda da yarım dk kadar pişirir, altını kapatır, kağıt havluyla üzerini örter kapağını kapatırım. Pişirirken ben hiç kaşık vurmuyorum. Piştikten sonra da hiç dokunmam, direk servis ederim. Şeker, limon kullanmıyorum. Rengi koyu olunca daha çok hoşuma gidiyor benim :D Sebzeli yapacaksam da önceden haşladığım ne varsa artık pirinçleri atmadan önce koyuyorum.
     
    melodika, mmlke ve Özlem bunu beğendi.
  13. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    bende senin gibi yapıyorum canım eline sağlık :):)
     
  14. daisy06

    daisy06 İnci Üye+

    Puan:
    6,480
    Senin de ellerine sağlık tatlış yanlış yazmışım ama 2 ölçek değil 1 ölçek :D
     
    Özlem bunu beğendi.
  15. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    suyu ben göz kararı koyuyorum :D
     
  16. daisy06

    daisy06 İnci Üye+

    Puan:
    6,480
    Aslında öyle ya pirinci bir iki parmak geçecek kadar su yetiyor da ben korkağın tekiyim ne kadar sık yapsam da ya olmazsa diye göz kararına gözüm yemiyor :D
     
    Özlem bunu beğendi.
  17. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    ne demişler bildiğin yoldan şaşma :) elin böyle alıştıysa böyle seviyorsan pişincede miss gibi oluyorsa ölçüsüz ölçülü fark etmez :)
     
  18. ceyllan

    ceyllan Yeni Üye

    Puan:
    510
    kızlar yemeklerimde karacadağ pirinci kullanıyorum. Çok ama çok güzel oluyor. Organik pirinç bir bardakla bir tencere yapıyorum...
     

Bu Sayfayı Paylaş