1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Patates Püresi

'Makarnalar - Pilavlar' forumunda Seda tarafından 17 Mart 2017 tarihinde açılan konu

  1. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi

    Puan:
    43,520
    Bu da herkese göre değişen bir tarif o yüzden bilmeyenler için bulunsun :)

    - Ben kişi başı 1 patates kullanıyorum (bilindiği gibi karbonhidrat deposu o yüzden dikkatli tüketilmesi gerek. Aynı zamanda sodyum ve potasyumca zengin olduğu için abartmadan patates yemenin en sağlıklı yöntemi)
    - 1 tatlı kaşığı tereyağı
    - Kıvama göre aldığı kadar süt (azar azar ekleyerek karıştırın yumuşak mı sert mi seviyorsanız ona göre ilave edebilirsiniz)
    - Tuz
    - İsteğe bağlı hardal tohumları ve karabiber
    patates-puresi-tarifi.jpg
    1. Patatesleri güzelce yıkayıp haşlıyoruz. Ortasına çöp şiş batırınca zorlanmadan giriyorsa pişmiş demektir. Çöp şişiniz yoksa dikkatlice bıçak çatal vs batırabilirsiniz ;)
    2. Patatesleri hafif ılıyınca soyuyoruz. ben çatalla ezerek yapıyorum ama ezme aparatı, blender gibi yöntemler kullanabilirsiniz.
    3. Tencereye (veya tavaya) tereyağını koyup patatesi, tuzu ve sütü azar azar ekliyoruz. Biraz karıştırıp tadı ve kıvamına bakıyoruz istediğimiz gibiyse bekletmeden servis ediyoruz.
    4. Tuzunu eklerken tane hardal da eklerseniz müthiş bir lezzet oluyor aynı zamanda sodyum potasyum ve magnezyum açısından daha da zengin bir püre elde etmiş olursunuz ;)
    Seda'nın Menü önerisi : Etin yanına biraz salata (demir emilimini arttırmak için ;)) biraz da püre yapın çok dengeli çok da pratik bir menü olur :tokalas
     
    Akdnzkbra, bersel, lülü ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. bsyl

    bsyl Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Eline sağlık seda abla bende bu tarif gibi yapıyorum bazen kaşar peynirini rendeleyip ekliyorum içine çok daha lezzetli oluyor :D :)
     
  3. pnrr

    pnrr İnci Üye+

    Puan:
    6,480
    Daha önce hiç bu şekilde yapmadım ama fotoğraf çok lezzetli görünüyor bir ara denemem lazım :)
     

Bu Sayfayı Paylaş