1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Nohut Ve Mercimek Unu?

'Diğer' forumunda PortakalCiceki tarafından 6 Ocak 2019 tarihinde açılan konu

  1. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Merhaba arkadaşlar..
    Bu aralar sıkça gördüğüm nohut ve mercimek unundan bende yapayım dedim..
    Ekmeği tamamen kesmeye karar verdim lakin kahvaltı çok zorluyor beni..Ekmeksiz peyniri bile zor yiyorum çünkü..O yüzden bunlar belki alternatif olur dedim..Lakin oyy..:confused:
    Nasıl bir tatları var..:hipnotize Deneyen var mı bu unlarla tarifler..Ben mi doğru yapamadım yada bakliyatlarımdan mı kaynaklı anlamadım..Tariflerin yorumlarını okuyorum nasıl güzel şeyler yazıyorlar..Normal un gibi tadı hiç belli olmuyor falan..Hiç de öyle değil..:karisik
     
    Seda, Özlem ve pnrr bunu beğendi.
  2. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    ben de görüyorum sürekli ama denemedim daha doğrusu denemek istemiyorum çünkü bir de buna el atarsam iyice kafayı sıyırıcam :p unumu değiştirdim tam buğday unu kullanıyorum. ekmek de çok yemiyoruz ama alırsak da tam buğday ekmeği alıyoruz.
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  3. pnrr

    pnrr İnci Üye+

    Puan:
    6,430
    Hiç duymamıştım onlardan un yaptıklarını :) nasıl yapılıyor merak ettim netten araştırayım biraz
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  4. ayşenn

    ayşenn Uzman Üye+

    Puan:
    11,722
    Cok duydum ama almadim ek gida doneminde tam bugday unu ve bu tarz unlarla çocuklara kek vs yapiyorlar ama ben bulunduğum yerde bulamadigim icin kendimde yapamam bulursam deniycem aklimda cunku. Cokmu kotu tadi ya merak ettim :)
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  5. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    ben o tür şeylere inanmıyorum tadı illaki kötüdür :D:D bu diyet seyler hiç bir zaman damak zevkime uygun olmadı
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  6. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi

    Puan:
    43,520
    Sıfırdan Nasıl yapılıyor bilmiyorum ama burada organik markette un halinde satılıyor. Ben mercimek unundan yapılmış el yapımı makarnayı (eriştenin daha uzunu şeklinde düşün) onu alıyorum genelde, domates sosuyla yapınca mesela çok seviyorum :) normal makarnanın yerini tutmaz tabii ama çok faydalı. Kırmızı mercimek tadı olan değişik bir yemek olarak diye düşünmek gerek :) Başka ne tarifler var mesela görmedim hiç?
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  7. gzde20

    gzde20 Yeni Üye

    Puan:
    907
    çok merak edip nasıl yapıldğına baktık ev şartlarında da nohut unu elde edilebiliyormuş. nohut 1 gece önceden ıslatılıyo sabah nohutlar fırında kavrulup doğrayıcıdan geçiliyo sonrada süzgeçten geçilerek un halini elde edilebiliyomuş değişk kek tarifleri vardı pankek ya da krepte yapılabilir
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  8. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Aynen aynı durumdayım bende..:confused:
    Araştırdıkça bitmiyor aksine çoğalıyor..Tam buğday ununun daha zararlı olduğunu okumuştum beyaz undan mesela çok şaşırmıştım..Kepekli ve tam buğday ekmeği de yiyemiyorum zaten çok şekerli geliyor..
    Şükür 6 gündür ekmek yemiyorum..:alkis
    Ama kahvaltılarım kahvaltı gibi geliyor mu hayırrr..:p
    Alışacağım umut ediyorum..:melek
     
  9. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Her şeyden yapıyorlar..Susam,kurufasulye,badem aklıma gelenler bunlar..:melek
     
    pnrr bunu beğendi.
  10. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Hıhım kokusu bile aklımda..:dusunuyorum
    Hazır almak istemedim belki hazırlar böyle değildir..
    Bilmiyorum belki alışkın olmadığım bir tat olduğu için yada ben tam yapamadım o da olabilir..
    Çok büyük bir hayal kırıklığı oldu ama benim için..:(
     
    ayşenn bunu beğendi.
  11. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Dimi faydalı olanların tadı hiç cazip gelmiyor..Zararlı olanlar ise enfesss..:kocamangul:aptal
    Alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor..:rolleyes:
     
    Özlem bunu beğendi.
  12. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Benim yemek yerken ekmek yememekte sıkıntım yokta kahvaltı sorun oluyordu..O yüzden yapayım demiştim..
    Dediğin gibi yemek tadında oluyor..İkisinden ayrı ayrı krep yaptım..Onlar çok hoş gelmedi..Dün ikisini karıştırarak poğaça yaptım..Yuvarlak şekil verebildim pişince yayılmış hepsi..:cabala Yumurta kullanmıyorum gerçi ondan da olabilir..
    Poğaça da çok belli olmadı şükür..Yiyebildim biraz..
    Genel de mantık aynı oluyor tariflerin içine ekleme çıkarma yapılıyor..:)
     
  13. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Evet dediğin gibi yapımı mercimekte aynı şekilde..;)
    Hıhım tarif çokta yiyebilene..:rolleyes:
     
    gzde20 bunu beğendi.
  14. pnrr

    pnrr İnci Üye+

    Puan:
    6,430
    Çok bilgisiz kalmışım bu konularda :alkis
     
  15. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Denk gelmemişsindir..Birini görünce diğerleri kendiliğinden geliyor zaten..:kocamangul
     
    pnrr bunu beğendi.
  16. pnrr

    pnrr İnci Üye+

    Puan:
    6,430
    Bu vesileyle bende öğrenmiş oldum :)
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  17. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi

    Puan:
    43,520
    Aslında şeker veya başka bir metabolik sorunun yoksa neden ekmeği tamamen kesmeye çalışıyorsun ki? Bu konuda halihazırda çok tartışma var, tüm bilim insanlarının söylediği ortak nokta rafine undan yapılmış ekmekten uzak durmak. Yani beyaz ekmek yemiyorsan tam tahıllı, ekşi maya ekmeği bulabiliyorsan sabah kahvaltında tok tutuyorsa yiyebilirsin. Yesen yesen en fazla 2 dilim yersin zaten fazlasını almaz bünye :) Beyaz ekmek yedirir kendini o ayrı.
     
    PortakalCiceki bunu beğendi.
  18. PortakalCiceki

    PortakalCiceki İnci Üye+

    Puan:
    6,127
    Çok şükür öyle rahatsızlığım yok..Bir tek hipotiroidim var..Malum o da kilo verdirmeyi zorlaştırıyor..Veremiyorken almayayım bari diyorum..Ekmekte en mühim alma nedeni sanki..:(
    Beyaz ekmek dışındakiler çok şekerli geliyor neden bilmiyorum..O yüzden yiyemiyorum onları..Bir ara ekşi mayalı ekmek yapmıştım evet çok tok tutuyor..1 dilim yeyince kesiliyordum..:kocamangul
    Teşekkür ederim önerilerin için..:)
     
  19. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi

    Puan:
    43,520
    Öncelikle geçmiş olsun hipotiroid aslında bir metabolik rahatsızlıktır. Kilo vermedeki en büyük zorluk hareketsizlik aslında :( düzenli spor yapıldığında metobolik hastalığa bağlı kilo verememe problemi ile de başaçıkmak kolaylaşıyor. E Ekşi mayalı ekmeği evde yapabiliyorsan çok şanslısın ;) markette satılan ekmeklerde şeker var ondan tatlı geliyordur :) hatta bazıları MSG kullanıyor iddiaları vardı. (mono sodyum glutamat bir tatlandırıcıdır hazır çorbalara baharat karışımlarına vs lezzet katar ve yoksunluk hissi yaratır). Ne güzel çeşit çeşit yapıp deniyorsun bizimle de paylaşmalısın denediklerini belki yapmak isteyenler vardır fikir olur :) doğal yediğin 2 dilim ekmek seni tok tutar, içine katacağın tohumlarla gunluk omega, b, çinko, demir gibi pek çok ihtiyacını karşılar :) kabak ve ay çekirdeği, susam, keten tohumu, chia gibi tohumları ekleyerek hem tatlandırabilirsin tariflerini hem de daha besleyici olur ;)
    1239B959-8318-45E2-9227-A8D3860D89F3.jpeg
     

Bu Sayfayı Paylaş