1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Köfteli Kürdan Kebabı

'Et-Balık-Tavuk Yemekleri' forumunda mmlke tarafından 10 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

  1. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    Malzemeler:
    250 gr. kıyma
    1 adet soğan (küçük doğranmış) (harç için)
    2 yemek kaşığı galeta unu (harç için)
    1 adet yumurta (harç için)
    1 çay kaşığı tuz (harç için)
    1 çay kaşığı karabiber (harç için)
    1 tatlı kaşığı kimyon (harç için)
    1 çay kaşığı kekik (harç için)
    2 diş sarımsak (küçük doğranmış) (sos için)
    2 yemek kaşığı domates salçası (sos için)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı (sos için)
    1 su bardağı su (sos için)
    100 gr. kare dilimlenmiş kaşar peyniri
    12 yaprak fesleğen
    Hazırlanışı:
    1. Önce bir kıymayı köfte harcı malzemeleriyle birlikte 5 dakika yoğur, at buzdolabına 10 dakika dinlendir.
    2. Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarla ve fırın kabına koy.
    3. Sos malzemelerini bir kapta karıştır. Dök sosunu köftelere, 180 derecelik fırında 15 dakika fırınla.
    4. Pişen köftelerin üzerine kare kesilmiş tulum peyniri koy, 1 dakika daha fırınla.
    5. Fırından çıkarılan köftelerin üzerine fesleğen yaprağı koy ve kürdanlarını takarak servis et.
    20180326_195700[1].jpg
     
    EceG, Maşuk, mldfyz ve 1 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş