1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Kestaneli Pilav

'Makarnalar - Pilavlar' forumunda özlemmurat tarafından 1 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. özlemmurat

    özlemmurat İnci Üye+

    Puan:
    6,582
    IMG-20161101-WA0000.jpg

    1 su bardağı pirinç
    kestane
    1,5su bardağı su
    tereyağı
    dolmalık fıstık
    kuş üzümü
    tuz
    Karabiber
    yenibahar
    toz seker


    pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
    Kestanelerin ızgarada pişirin kabuklarını soyun.
    Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin
    Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ilave edin birkaç dakika kavurun.
    Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.

    Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.

    @Seda @Ezgi @Aylin @Betül ve diğer gelinler
     
    mrvchn, sedaozer, Aylin ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. tuğbabenli

    tuğbabenli Uzman Üye+

    Puan:
    19,672
    Aaa süper olur böyle farklı bir pilav yapmak. yakında ben de yapacağım o zaman
     
    özlemmurat bunu beğendi.
  3. bsyl

    bsyl Uzman Üye+

    Puan:
    20,652
    Çok farklı görünüyor yakın zamanda bende deniycem :)
     
    özlemmurat bunu beğendi.
  4. özlemmurat

    özlemmurat İnci Üye+

    Puan:
    6,582
    değişik bir tat güsel oluyor gercekten.bende ilk denedim :)
     
    bsyl ve tuğbabenli bunu beğendi.
  5. Betül

    Betül Süper Üye+

    Puan:
    30,252
    Eline sağlık canım :) bir akrabamızda yemiştim kajulu,kuş üzümlü vs nefisti , kestaneyi de çok severim eminim tadı güzeldir :)
     
    özlemmurat bunu beğendi.
  6. özlemmurat

    özlemmurat İnci Üye+

    Puan:
    6,582
    Saglosın canım sanada afıyet olsun :)
     
  7. sedaozer

    sedaozer Uzman Üye+

    Puan:
    24,002
    Cok farkli bir tattir eminim yemedim ama tahmin edebiliyorum ;) ellerine sağlık canim :*
     
    özlemmurat bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş