1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Iç Pilav

'Makarnalar - Pilavlar' forumunda Seda tarafından 28 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

  1. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Denemedim ama tariflerine güvendiğim Arda Türkmen'in bir tarifini paylaşıyorum, deneyecek olursam da yorumumu bildiririm bunun için önce yenibahar bulmam gerek :)
    Screen Shot 2017-12-28 at 15.25.34.png
    İç Pilav Malzemeleri
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı pirinç
    1 adet soğan – yemeklik doğranmış
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı toz şeker
    Yenibahar
    Tarçın
    Tuz
    Karabiber
    Zeytinyağı
    3 su bardağı su​

    Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.

    Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.

    Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

    Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
     
  2. bersel

    bersel Uzman Üye+

    Puan:
    12,352
    Ben iç pilav yapıyorum ama tüm tavuğun iç kısmını temizliğin bu malzemeleri içine doldurup pişiriyorum fırında
     
  3. bersel

    bersel Uzman Üye+

    Puan:
    12,352
    Ben iç pilav yapıyorum ama tüm tavuğun iç kısmını temizliğin bu malzemeleri içine doldurup pişiriyorum fırında
     

Bu Sayfayı Paylaş