1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Fırında Levrek

'Et-Balık-Tavuk Yemekleri' forumunda Seda tarafından 26 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

  1. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Aslında çok özel bir tarifimiz yok kendi damak tadımıza göre yapıyoruz. Levrek zaten çok lezzetli orta yağlı bir balık bu yüzden yağlı bir sos hazırlıyorum;
    - Bir kabın içine bolca zeytinyağı, birkaç diş ezilmiş sarımdak, yarım küçük limonun suyu( çok ekşitmeyecek tat verecek kadar ekleyin yeter), tuz varsa defne yaprağı güzelce karıştırıyorum.
    - Balıkları fırın kağıdı koyduğum borcama diziyorum, bu karışımı fırcayla veya elle fileto kesilmiş temizlenmiş balıklara masaj yaparak yediriyorum. Üzerine halka halka kestiğiniz soğanla süsleyip önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 200 derecede pişine kadar (15-20 dk'da falan pişiyor) pişiriyorum.

    Bu ilk denemede çektiğim bir fotoğraf, sarımsakları rendelemeden yapmıştık rendleyince bu daha lezzetli oluyor :)
    IMG_3013.jpeg
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2017
  2. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Yaptigimiz calismalarla Ustteki tarifi bir tik gelistirdik hemen paylasayim :)

    -zeytinyagi ve limon kismi usttekiyle ayni
    -2-3 sarimsak rendesi ekliyoruz
    -baliklar sosa yatiriyoruz
    -uzerine karabiber, pul biber, tuz ekliyoruz
    -fileto oldugu icin 15 dk'da pisiyor ve cok lezzetli oluyor ;) balik uzakta kalmis ama baliga uygun menu onerisi gibi olsun:
    IMG_4132.JPG
    Afiyet olsun:)
     
  3. bersel

    bersel Uzman Üye+

    Puan:
    12,352
    Ellerine sağlık afiyet olsun abla cok teşekkür ederim tarif için levregi severim tarifi deneyeceğim
     
  4. mrvchn

    mrvchn Uzman Üye+

    Puan:
    12,222
    Evde balik denemeleri :D 2.5 senede esimle yaptigimiz ilk firinda levrek denemesi (2 ay oncesinden). Altta patates, ustte mantarli harc ve kasar :agzimsulandi

    20180107_201547.jpg

    Dun aksamdan firin levrek & tereyagli istiridye mantari
    20180305_005523.jpg
     
    Bride16, aytenengin, Özlem ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  5. mmlke

    mmlke Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    ayy harika görünüyoorr :asik ilk görseldeki balığın ayrıntılı tarifini verir misin canım
     
    mrvchn bunu beğendi.
  6. Gizem

    Gizem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    12,702
    Afiyet olsun ellerinize sağlık detaylı tatif alalım;)
     
    mrvchn bunu beğendi.
  7. mrvchn

    mrvchn Uzman Üye+

    Puan:
    12,222
    Tesekkur ederiiim canim :kikirda Kahvaltimi hazirlayip hemen geliyorum.
     
  8. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    ah bu güzel tabaklar üstüne beni koy bende lezzetli görünürüm :D:D:D ellerine sağlık cnaımmmm
    hafta sonu bende levrek pişirdim bir de senin tarifinle deneyeceğim :*
     
    mrvchn bunu beğendi.
  9. mrvchn

    mrvchn Uzman Üye+

    Puan:
    12,222
    Tesekkur ederim. Aslinda dogaclama oldu ama yine de hatirladigim kadariyla birazdan yazacagim :)

    Hahaha ya Ozleeemm cok tatlisin :D:DKesinlikle marifet tabaklarda :p Tarif birazdan geliyor. Tesekkur ettim kuzum :*
     
    Özlem bunu beğendi.
  10. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    :* bekliyorum tarifi canımm fırında levreği 2. kere yapıyorum ilk seferinde eşimin ablasının tarifini denedim beğenmedik ama 2.si çok lezzetli oldu ... senin tarifini merakla bekliyorum :)
     
    mrvchn bunu beğendi.
  11. mrvchn

    mrvchn Uzman Üye+

    Puan:
    12,222
    FIRINDA MANTARLI KASARLI LEVREK

    Oncelikle belirtmek istiyorum tamamen uydurma bir tarif oldugu icin tam bir tarifi yok :p Ama hatirladigim kadariyla olcusuz olarak anlatiyorum.

    *Sogan ve sarimsagi biraz olduruyoruz. (Tereyag agirlikli ama zeytinyag da ilave ettim yanmamasi icin)
    *Julyen kesilmis kirmizk biberi de ekleyip pisirmeye devam ediyoruz
    *Mantarlari dograyip ilave ediyoruz ve tamamen pismicek sekilde birkac dakikar tavada ceviriyoruz
    *En son domates konservesinden cok sulu olmayacak sekilde ilave ediyoruz. (Pistiginde hafif soslu gibi olacak, sulu degil)
    *Tuz,karabiber,kekik,kirmizi toz biber, 2 3 tane defne yapragi koyup 5 dk kadar pisiriyoruz.

    *Tepsinin dibine ince ince dogradigimiz halka patatesleri yerlestiriyoruz (patatesleri biraz zeytinyag ve baharatlarla tatlandirdik)
    *Uzerine baliklari yerlestiriyoruz. (Patatese yaptigimiz gibi zeytinyag ve baharatlarla tatlandirdik)
    *Baliklarin uzerine mantarli harci ilave ediyoruz.
    *Uzerini folyo ile kapatip 200 derece firinda yaklasik 45 dkda pisti sanirim, siz kendi firininiza gore ayarlayabilirsiniz.)
    *Baliklar pistikten sonra folyoyu alip kasar rendesi koyup eriyene kadar firinda tutuyoruz.

    AFIYET OLSUUUUN :)

    @mmlke @Gizem @Özlem
     
    mldfyz ve Özlem bunu beğendi.
  12. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    teşekkür ederim canımmm :):) denediğimde hemen fotoyu atacağım :*
     
    mrvchn bunu beğendi.
  13. mrvchn

    mrvchn Uzman Üye+

    Puan:
    12,222
    Insallah begenirsin canim benim :) Esimin erkek kardesi cok guzel balik yapiyor. Biz de hep kayinvalideme gittigimizde yiyorduk. Dedik artik kendimiz de yapalim. Biraz internetten arastirdik, kendi damak zevkimize gore bir tarif cikti ortaya. Denersen yorumunu soyle mutlaka :*
     
    Özlem bunu beğendi.
  14. Özlem

    Özlem Moderatör Site Yetkilisi

    Puan:
    33,752
    deneyeceğim mutlaka yazarım canım :*
     
    mrvchn bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş