1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Dana Rosto

'Et-Balık-Tavuk Yemekleri' forumunda Seda tarafından 28 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

Etiketler:
  1. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Şimdi yapmayı planladığım şekilde anlatayım haftasonu yaparken fotoğraflayıp tekrar güncelleyeceğim bu başlığı ;)

    1. Adım: Doğru eti seçmek
    Rostoluk et diye kasabınızdan isteyebilirsiniz. Ben "lokum" diye tabir edilen dananın en sinirsiz kısmı olan sırt bölgesindeki etle yapmayı tercih ediyorum.

    2. Adım: Marinasyon
    Aldığım eti bir gece öncesinden zeytinyağı, taze kekik, taze biberiye, deniz tuzu, öğütülmüş karabiber ve sarımsak ile marine ediyorum.

    3. Adım: Pişirme
    Önce ocakta etin tüm yüzeylerini mühürleyip sonra fırında demlene demlene pişmesini beklemek gerekiyor. Ben bu aşamada döküm tencere/tava kullanıyorum, mühürledikten sonra dilimleyip ocakta pişirmeye devam ediyordum ama bu sefer dilimlemeyeceğim, biraz sebze ilave edip fırına vereceğim pişmesi için. Bu süre ne kadar olur emin değilim etin boyuna göre değişecek. O yüzden o bilgiyi yaptıktan sonra paylaşacağım :)
    En son eti dilimleyip üzerine otlu tereyağ (kekik+tereyağı olabilir mesela ;)) ekledik mi tamamdır. 714567-1-eng-GB_beef-fillet.jpg
    Görsel alıntıdır.
     
  2. cikolatalikek

    cikolatalikek Uzman Üye+

    Puan:
    11,402
    Ayy ben kesinlikle etçilim :p şu skeçte direkt kendimi gördüm :D
    Eminim ki çok güzel yapacaksın ablacım eline sağlık şimdiden :*
     
    Seda bunu beğendi.
  3. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    :D:D ben de etçilim ya :arzula:asik:asikteşekkürler kuzum senin sofran da nefis olacak:asik
     
    Özlem ve cikolatalikek bunu beğendi.
  4. Aylin

    Aylin Moderatör+ Site Yetkilisi Moderatör Ekibi Lideri

    Puan:
    26,820
    Şimdiden ellerüne sağlıkkk. Ben su kaybını önlemek için dilimletip marinasyon, mühürleme işini yapıyordum. Dökümde başlayıp dökümde bitiriyordum. Sanırım hem tavayı hem fırını kirletmeye üşenmek :)) merak ettim bekliyorumm fotolarıı :)
    Yanına da en sevdiğim haşlanmış sebze- garnitürlü püree  :yemek:yemek
     

Bu Sayfayı Paylaş