1. Tüm içerik bedava! Böyle devam etmesi için reklamlara tıklamayı unutma ;)

Bulgur Pilavı

'Makarnalar - Pilavlar' forumunda Seda tarafından 4 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

  1. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Bulgur pirince gore daha masum oldugu icin yemeklerin yanina cok sık yaparim. Cok da severim :) Kendi tarifimi paylasayim bakalim benim gibi yapan var mi :)
    1- Bir orta boy sogani, 2 dis sarimsagi zeytinyaginda kavuruyoruz.
    2- sogan biraz suyunu salinca 3-4 suvri biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
    3- Goz karari (1-2 kasik) biber salcasi ekleyip kavuruyoruz.
    4- Yine 1-2 yemek kasigi daha onceden yaptigimiz kavonoz domates sosundan ekliyorum guzelce karistiriyoruz.
    5- Daha onceden hazirlayip buzluga veya buzdolabina koydugum et suyunu ekliyorum (1 bardak bulgura 2 bardak su olacak olcude). Et suyum yeterli degilse kalanini normal su ile tamamliyorum.
    6- yikayip suzdugum bulguru tencereye ekleyip soyle bir karistiriyorum ve kapagini kapatiyorum.
    7- Goz goz olup suyunu cekince altini kisiyorum, en son pecete koyup demlenmeye birakiyorum.
    image.jpeg
    Pismis halini cekmemisim, en kisa zamanda eklenecek :)
     
  2. Betül

    Betül Süper Üye+

    Puan:
    30,252
    Sebzelı sevmediğim için biber hariç tüm baharatları ekleyip aynı tarif ile yapıyorum bende :) dediğin gibi bulgur pilava göre daha masum hep olsa hep yerim :alkis
     
  3. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Ustte bahsettigim bulgur pilavinin fotografini da eklemis olayim :tabak
    image.jpeg
     
    gozdekoc, sedaozer, muncuk ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  4. Deniz Medine

    Deniz Medine Uzman Üye+

    Puan:
    19,352
    oh ellerine sağlık seda ablacım mis gibi gözüküyor.:aptal:agzimsulandi
     
    Seda bunu beğendi.
  5. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Yemek yapmaya yapmaya unutmusum bunlari, dun bulgur tarifime buradan bakip yaptim, Bol domates ve aci biberi ;) et suyu yerine buzluga koydugum tavuk suyunu kullandim.
    D6B4C105-AD77-4EB0-A531-226AA3027D02.jpeg
     
  6. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Tesekkur ederim tatlim :*
     
    Deniz Medine bunu beğendi.
  7. sedaozer

    sedaozer Uzman Üye+

    Puan:
    24,002
    Ellerine saglik bulgur pilavini pirincten daha cok severim her zaman :)
     
  8. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Tesekkur ederiiim, Bulgurun verdigi tokluk hissini seviyorum ben de :) 6 ay olmustur pirinc pilavi yemeyeli :oops: gerci bu ara canim cok istiyor, her an eve pirinc alip ozlem giderebilirim :asik
     
    sedaozer bunu beğendi.
  9. tuğbabenli

    tuğbabenli Uzman Üye+

    Puan:
    12,422
    Ellerine sağlık cnm ben de perşembe günü senden görünce baya canım çekti yaptım (bibersiz tabi eşim ayıklıyor diye), eşim öyle aman aman sevmiyor o yüzden fazla yapmıyorum ama bulguru çok severim yoğurt ve söğüş salata ile. Fotoğrafı çektim ama unuttum :) IMG_20171013_194528.jpg
     
    muncuk, mldfyz ve Seda bunu beğendi.
  10. Seda

    Seda Admin Site Yetkilisi Site Sahibi

    Puan:
    43,520
    Oooh ellerine saglik domatesleri fotograftan bile belli oluyor :asik ben de et, bulgur coban salata 3lusune bayilirim, su an tam acken bu baslik hic iyi olmadi :acim:p
     
    tuğbabenli bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş